Här kan du se vilka tävlingar som är aktuella under året.

http://www.jujutsufightingleague.se/?page_id=93

JFL

 

Så fungerar det:

I jujutsu tävlar man i tre discipliner; Fighting, Duo och Newaza.

I Fighting ska de tävlande besegra varandra med hjälp av slag, sparkar, kast och brottning på mattan. Schematiskt indelas matchen i tre delar, del 1) Slag och sparkar, del 2) Kast och nedtagningar och del 3) brottning på mattan med fasthållningar och ledlås. En spelare får röra sig fritt mellan de olika delarna, exempelvis göra en slagkombination för att sedan greppa, kasta och ta en fasthållning på mattan.
Vinner gör den spelare som har flest poäng vid tidens slut eller den spelare som lyckas göra en fullpoängsteknik, en så kallad ippon, i vardera av de tre delarna. För slag och sparkar så gäller semikontakt vilket innebär att träffarna ska vara kontrollerade och att knockout inte är tillåtet. Inga slag eller sparkar är tillåtna i del 2, d.v.s. efter greppning i stående, eller om matchen har tagits ner på mattan till del 3.
En match är en rond på tre minuter och tre domare dömer på mattan. För att en teknik ska vara poänggivande krävs att minst två domare är överens.
I Duo tävlar man parvis i en uppvisningsform. Försvar mot vissa bestämda attacker bedöms utifrån timing, realism och samspel i paret. Attackerna är uppdelade i fyra serier: grepp, livtag, slag & spark samt vapen.

Lämna ett svar